Nieuws

Nieuwe aanwinst

Sinds kort is er in het museum de Van Gerwen 13 te bezichtigen. Deze bus gaf het DAF-museum ons in bruikleen en is een kenmerkende touringcar uit de jaren vijftig.

De bus is gebouwd door Carrosseriefabriek van Hool in Koningshooikt België in opdracht van Handelsmaatschappij Hendriks te Helmond (Hentocar). Touringcarbedrijven konden hier uit voorraad een nieuwe autobus kopen. Ook Van Gerwen in Veldhoven kocht deze bus bij Hentocar. Het was de eerste na-oorlogse nieuw aangekochte touringcar voor dit bedrijf.

Hoewel destijds de bussen niet de luxe uitvoeringen van nu kenden, was dit toch een bus waar van Gerwen vele jaren reizen mee door Europa gemaakt heeft.

Eelde Classics

Op 27 en 28 november 2021 vindt in de Flowerdome te Eelde de jaarlijkse Classic Beurs plaats.

Liefhebbers en verzamelaars van oldtimer auto’s, motoren, bromfietsen, vrachtwagens, tractoren, bussen, koetsen, rijtuigen en brandweerwagens kunnen hier hun hart ophalen.

Ook het Nationaal Bus Museum is op beide dagen met enkele historische bussen op deze beurs aanwezig.

Nationaal Bus Museum op MuseumTV

Onlangs zijn er in het museum opnamen gemaakt ten behoeve van de website van Museum TV. MuseumTV is een videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt.

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum en samenwerkende musea in Nederland. De missie van Stichting Ons Museum is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

 Onze vrijwilliger Klaas Hollander vertelt hier aan de hand van bussen uit de collectie op boeiende wijze over de geschiedenis van de autobus in Nederland.

Video afspelen

Miniatuur trolley

Het Nationaal Bus Museum heeft er weer een attractie bij, dankzij een schenking van wijlen Ton Dernison.

Onze vrijwilliger Menno Zuidgeest heeft een stadje gebouwd met daarin een trolley-traject. De bezoeker kan zelf de trolley door het stadje laten rijden.

Infobulletin 154

Het donateurs- en informatieblad heeft een nieuwe naam: Halte 13.
We vonden al lang dat het bulletin een èchte naam moest krijgen. De 13 verwijst naar het huidige adres.Behalve de naam zijn er nog andere wijzigingen aangebracht.

De inhoud: Deze keer o.a. een achtergrond verhaal over de nieuwste aanwinst van het Nationaal Bus Museum, de Van Gerwen 13 (..).
Dit en nog meer in het Informatiebulletin 154.

Ook benieuwd naar de verhalen?

Wel eerst even donateur worden voor 25 euro. Als donateur krijgt u – naast gratis toegang tot het museum – ook 4 maal per jaar Halte 13 thuisgestuurd.
Velen gingen u al voor.

Meld u zich  HIER  aan als donateur.