Nieuws

index

Onlangs zijn er in het museum opnamen gemaakt door RTL 4 voor het televisieprogramma  Onderweg naar de regio.

Deze opnamen waren te zien op RTL 4 op zondag 20 maart en zaterdag 26 maart.

Hier kunt u de uitzending terugkijken.

Nieuwe aanwinst

Sinds kort is er in het museum de Van Gerwen 13 te bezichtigen. Deze bus gaf het DAF-museum ons in bruikleen en is een kenmerkende touringcar uit de jaren vijftig.

De bus is gebouwd door Carrosseriefabriek van Hool in Koningshooikt België in opdracht van Handelsmaatschappij Hendriks te Helmond (Hentocar). Touringcarbedrijven konden hier uit voorraad een nieuwe autobus kopen. Ook Van Gerwen in Veldhoven kocht deze bus bij Hentocar. Het was de eerste na-oorlogse nieuw aangekochte touringcar voor dit bedrijf.

Hoewel destijds de bussen niet de luxe uitvoeringen van nu kenden, was dit toch een bus waar van Gerwen vele jaren reizen mee door Europa gemaakt heeft.

Video afspelen

Nationaal Bus Museum op MuseumTV

Onlangs zijn er in het museum opnamen gemaakt ten behoeve van de website van Museum TV. MuseumTV is een videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt.

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum en samenwerkende musea in Nederland. De missie van Stichting Ons Museum is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

 Onze vrijwilliger Klaas Hollander vertelt hier aan de hand van bussen uit de collectie op boeiende wijze over de geschiedenis van de autobus in Nederland.