Doe museum

Doe museum

Word onderzoeker

Precies 70 jaar geleden won Professor Frits Zernike op 4 november 1953 de Nobelprijs voor de Natuurkunde.

Ter gelegenheid daarvan organiseerde de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Groningen verschillende activiteiten om deze gelegenheid te vieren, waaronder een Microscopie Open Dag op dezelfde datum.

Op deze dag werden microscopen opgesteld in verschillende verrassende locaties door de provincie, zoals musea, culturele erfgoedlocaties, bibliotheken, windmolens en andere plaatsen.

Door dit evenement worden bezoekers in staat gesteld om de schoonheid van microscopie te waarderen en misschien hun eigen ontdekkingen te doen.

Ook in het Nationaal Bus Museum staat een microscoop.

Wat ga jij in het Nationaal Bus Museum onder de microscoop bekijken?

Je mag zelf iets meenemen wat je onder de microscoop kan bekijken. Waar ben jij nieuwsgierig naar?

TIP! Kijk goed rond in huis of buiten. Ga zoeken in je slaapkamer of jullie schuur. Zo krijg je vast en zeker ideeën wat je wilt gaan onderzoeken.

Stap in de bus en rij zelf

Altijd al ervan gedroomd om zelf eens achter het stuur van zo’n machtig voertuig te zitten? In het Nationaal Bus museum is dat (virtueel) mogelijk! Stap achter het stuur en ervaar dat het nog niet zo eenvoudig is om een bus te besturen.

Je rijdt in een groene Flixbus, een MAN Lion’s Coach. Alles is heel realistisch en gedetailleerd: het dashboard, wisselende weersomstandigheden, files, wegwerkzaamheden, politiecontroles en, niet te vergeten, natuurlijk passagiers.