²²

is er in 2020 géén Museumdag.

In plaats daarvan houdt het Nationaal Bus Museum een expositie in het kader van

Het thema zal zijn "Busvervoer in en direct na de Tweede Wereldoorlog".

Deze expositie zal gedurende de periode februari tot in september te zien zijn.

DONATEURSDAG

Zoals hieronder gemeld is er dit jaar geen Museumdag.

Maar speciaal voor onze trouwe donateurs organiseert het Nationaal Bus Museum op 9 mei a.s. een Donateursdag.

Op die dag zijn alle donateurs en een introducé uitgenodigd om gratis het museum te bezoeken en vooral ook naar de speciale tentoonstelling "Busvervoer in en na de Tweede Wereldoorlog" te komen kijken.

Zet in uw agenda:

Zaterdag 9 mei

van 11.00 tot 16.00 uur

Produktieweg 13, Hoogezand

Download hier de poster.

Burgemeester stelt officieel Bus Simulator in werking

Vrijdag 18 oktober j.l. was een heuglijke dag voor het Nationaal Bus Museum. Op deze dag werd de dankzij een schenking van de Rabobank Midden-Groningen op feestelijke wijze de bus simulator in gebruik genomen.

De heer Hoogendoorn, burgemeester van de gemeente Midden-Groningen, was uitgenodigd om deze handeling te komen verrichten. Hij verklapte ons dat zijn vader buschauffeur was geweest; dus waren de verwachtingen hoog gespannen.

Na een korte instructie vooraf nam de burgervader plaats achter het stuur van de simulator. De aanvankelijke onwennigheid verdween al snel en als een ervaren chauffeur loodste hij de Flixbus door het drukke verkeer van de stad.

Nadat de burgemeester de chauffeursstoel had verlaten, werd hem door de directeur van het museum een "busrijbewijs" overhandigd. Ook de aanwezige vertegenwoordiger van de Rabobank ontving er een.

Foto's Adrie Veltman

Collectie uitgebreid met nieuwe bus

Op 4 december 2019 kwam van Stichting Museumbus Zuidwest Nederland de voormalige Hermes 8001 naar het Nationaal Bus Museum te Hoogezand. Via samenwerking door beide stichtingen heeft de 8001 bij ons onderdak gekregen.

De 8001 is van het type B95, heeft een DAF motor en is gebouwd door de firma Den Oudsten. In 1999 kwam deze bus in dienst bij busonderneming Hermes (onderdeel van Connexxion). Tussen 2008 en 2017 heeft de bus bij diverse Duitse bedrijven gereden.

Weer terug in Nederland kwam de 8001 op 30 juli 2018 met zijn originele kenteken BH-GF-47 in het bezit van de Stichting Busmuseum Zuidwest Nederland. En vanaf heden is deze bus dus te bewonderen bij het Nationaal Bus Museum.

Hij is er weer!

De nieuwste editie van het

Informatiebulletin - 147

Medio december glijdt het decembernummer van het Informatiebulletin bij de donateurs op de deurmat, met daarin aandacht voor het afscheid van Bart Bekkering als directeur van het museum.

Nationaal Bus Museum

Produktieweg 13