²²

Museumspoorlijn STAR biedt samen met het Nationaal Bus Museum een arrangement aan naar het museum. Uiteraard reis je per stoomtrein en historische bus!

Meer weten? Klik dan op het logo.

Nieuwe editie

Informatiebulletin - 146

Het nieuwe NBM Informatiebulletin staat voor een groot deel in het teken van het 70-jarig jubileum van de Arnhemse trolley. De geschiedenis daarvan passeert de revue alsmede belangwekkende artikelen over deze bijzondere vorm van openbaar vervoer. Ook vertelt een voormalige chauffeur van een trolley hoe bijzonder het rijden op een trolleybus wel is.

En natuurlijk weer de column van chauffeur Cees Siebers, die een bijzonder amusant verhaal vertelt over een boze passagier.

U begrijpt het al. Ook deze editie mag u niet missen!

Donateurs krijgen het blad 4 x per jaar gratis toegestuurd. Nog geen donateur? Dan weet u wat u te doen staat! Aanmelden kan hier.

Burgemeester stelt officieel Bus Simulator in werking

Vrijdag 18 oktober j.l. was een heuglijke dag voor het Nationaal Bus Museum. Op deze dag werd de dankzij een schenking van de Rabobank Midden-Groningen op feestelijke wijze de bus simulator in gebruik genomen.

De heer Hoogendoorn, burgemeester van de gemeente Midden-Groningen, was uitgenodigd om deze handeling te komen verrichten. Hij verklapte ons dat zijn vader buschauffeur was geweest; dus waren de verwachtingen hoog gespannen.

Na een korte instructie vooraf nam de burgervader plaats achter het stuur van de simulator. De aanvankelijke onwennigheid verdween al snel en als een ervaren chauffeur loodste hij de Flixbus door het drukke verkeer van de stad.

Nadat de burgemeester de chauffeurstoel had verlaten, werd hem door de directeur van het museum een "busrijbewijs" overhandigd. Ook de aanwezige vertegenwoordiger van de Rabobank ontving er een.

Foto's Adrie Veltman

Nationaal Bus Museum