²²

Museumspoorlijn STAR biedt samen met het Nationaal Bus Museum een arrangement aan naar het museum. Uiteraard reis je per stoomtrein en historische bus!

Meer weten? Klik dan op het logo.

Hij is er weer!

De nieuwste editie van het

Informatiebulletin - 147

Medio december glijdt het decembernummer van het Informatiebulletin bij de donateurs op de deurmat, met daarin aandacht voor het afscheid van Bart Bekkering als directeur van het museum.

Verder mooie verhalen van Jan Emmelkamp over de voorloper van de standaard streek- en stadsbussen en over het fenomeen 'autoloze zondag'.

Roel Zeef is instructeur op zowel de elektrische als op de waterstofbus en vertelt daar over: 'het rijdt echt anders'.

Een fotoverslag van de viering 70 jaar trolley in Arnhem en de vaste rubrieken met onder andere de 'Column van chauffeur Cees' door Cees Siebers en 'De Achterklep', waarin bus Keen 5 in de spotlights wordt gezet.

Weer een interessante uitgave voor onze donateurs. Nog geen donateur?

Dan weet u wat u te doen staat! Aanmelden kan hier.

Burgemeester stelt officieel Bus Simulator in werking

Vrijdag 18 oktober j.l. was een heuglijke dag voor het Nationaal Bus Museum. Op deze dag werd de dankzij een schenking van de Rabobank Midden-Groningen op feestelijke wijze de bus simulator in gebruik genomen.

De heer Hoogendoorn, burgemeester van de gemeente Midden-Groningen, was uitgenodigd om deze handeling te komen verrichten. Hij verklapte ons dat zijn vader buschauffeur was geweest; dus waren de verwachtingen hoog gespannen.

Na een korte instructie vooraf nam de burgervader plaats achter het stuur van de simulator. De aanvankelijke onwennigheid verdween al snel en als een ervaren chauffeur loodste hij de Flixbus door het drukke verkeer van de stad.

Nadat de burgemeester de chauffeursstoel had verlaten, werd hem door de directeur van het museum een "busrijbewijs" overhandigd. Ook de aanwezige vertegenwoordiger van de Rabobank ontving er een.

Foto's Adrie Veltman

Nationaal Bus Museum