Verrassend Arrangement

Oldtimer bus ontmoet Wismar Railbus

Ga mee met het Nationaal Bus Museum naar de Museum Buurtspoorweg Haaksbergen voor een nostalgische rit met een Wismar Railbus.

 

Kosten van dit arrangement bedragen € 25,00 p.p.

Voor dit bedrag krijgt u:

  • rit Hoogezand – Haaksbergen v.v.
  • ontvangst met koffie en een plak krentewegge
  • een rondleiding door de werkplaats te Haaksbergen
  • een rit met de Wismar railbus Haaksbergen – Boekelo v.v.

 

Bij voldoende belangstelling, minimaal 20 personen, vindt dit arrangement plaats. Gelet op het beperkt aantal zitplaatsen in de railbus kunnen er maximaal 26 personen mee. Dus haast u.

 

Het vertrek vindt plaats om 9.45 uur vanaf het Nationaal Bus Museum te Hoogezand .

 

Er wordt gereden op:

 

  • 29 september
  • 27 oktober

 

Aanmelding kan via onderstaand formulier geschieden en door € 25,00 p.p. over te maken op rekening NL11RABO0126137978 t.n.v. Nationaal Bus Museum onder vermelding van naam en ARRANGEMENT RAILBUS. Uw betaling geldt als “plaatsbewijs”.

 

 

Aanmeldingsformulier Wismar Railbus

Vereist

Vereist

Vereist

Vereist

Vereist

Vereist

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

 

De Wismar Railbus

 

In de crisisjaren vanaf 1929 was men op zoek naar manieren om de exploitatie van het regionale personenvervoer goedkoper en aantrekkelijker te maken. De langzame, ouderwetse en dure stoomtrein met houten banken legde het af tegen de sterke opkomst van snellere busverbindingen met moderne autobussen. De Wagonfabriek te Wismar ontwierp en lichtgewicht motorwagen voor het personenvervoer: lage aanschafkosten, eenvoudig en goedkoop onderhoud, lage exploitatiekosten en betrouwbare en goede rijeigenschappen in beide richtingen. Hiermee konden meer ritten per dag worden uitgevoerd met kortere rijtijden in voor die tijd modern materieel, tegen aanzienlijk lagere kosten qua personeel, brandstof, materieel- en baanonderhoud. In de 30er jaren pendelde zo’n opmerkelijk voertuig ook tussen Enschede en Ahaus. Museum Buurtspoorweg heeft de zogenoemde ‘Wismar-motorwagen” in 1968 van de Delmenhorst-Harpstedter Eisenbahn overgenomen. De ritten met deze railbus, ook wel ‘spaarvarkentje’ genoemd, gerestaureerd in 2015, zijn een groot succes.

Foto's en video YouTube

 

Nationaal Bus Museum

Produktieweg 13

9601 MA Hoogezand