Doelstelling Stichting Nationaal Bus Museum

De stichting heeft ten doel het in gebruik stellen en houden van historisch busmaterieel, waarbij de stichting haar activiteiten in het bijzonder zal richten op:

• het verkrijgen van historisch busmaterieel
  • dat materieel te herstellen, weer in oude staat terug te brengen en te onderhouden
  • het organiseren van excursies met historische bussen
  • het verzamelen, ordenen en bewaren van documentatie op het gebied van bussen, een en ander in de ruimste zin van het woord door alle geoorloofde middelen

Bestuurssamenstelling Stichting Nationaal Bus Museum:

Voorzitter                                          Jan Smit

Secretaris                                          Adriaan Rijkens

Penningmeester                              Jan Vos

Bestuurslid/Vergunninghouder   Ron Mulder

Bestuurslid                                       Martijn Metus

Indien u de verlies- en winstrekening over 2016 en de balans per 31 december 2016 wilt raadplegen, dient u op de onderstaande links te klikken.

Stichting Bus Remise balans 2016

Stichting Nationaal Busmuseum balans 2016

Stichting Bus Remise winst- en verliesrekening 2016

Stichting Nationaal Busmuseum winst/verliesrekening 2016

Bezoldiging

Bij het Nationaal Bus Museum werken uitsluitend vrijwilligers. Er worden geen salarissen betaald.

Deze liggen in het museum ter inzage.

ANBI-instelling

De stichting is door de Belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) aangemerkt. De stichting heeft daarbij tevens de status van culture ANBI verkregen.

Dit kan aanmerkelijke fiscale voordelen opleveren voor zowel de donateurs, vrijwilligers als de stichting zelf.

Wat zijn de voordelen?

• De stichting is geen schenk- of erfbelasting verschuldigd wanneer zij grote donaties of baten uit een erfenis (in geld of natura) ontvangt.
  • De aan de stichting gedane donaties kunnen bij de Inkomstenbelasting in beginsel als gift worden afgetrokken. Giften zijn gelden die uit vrije wil en zonder tegenprestatie aan de stichting worden betaald. Denk bijvoorbeeld aan de donateursbijdrage van minimaal € 25 per jaar.
  • De niet door de stichting vergoede onkosten, die door de vrijwilligers worden gemaakt voor bijvoorbeeld het reizen tussen woonplaats en de plaats van het museum kunnen (samen met andere giften) als gift worden afgetrokken bij de Inkomstenbelasting, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Dit is het geval wanneer het museum financieel niet in staat is om onkostenvergoedingen uit te betalen aan de vrijwilligers.

Wij verwijzen voor de voorwaarden van donaties aan culture ANBI’s en de algemene voorwaarden voor de aftrek van giften naar de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl.

Fiscaal nummer:

De stichting staat ingeschreven onder nummer 77.90.545.O01

Kamer van Koophandel

Het Nationaal Bus Museum staat geregistreerd onder nummer 41009271.

Nationaal Bus Museum

Produktieweg 13