²²

Museumspoorlijn STAR biedt samen met het Nationaal Bus Museum een arrangement aan naar het museum. Uiteraard reis je per stoomtrein en historische bus!

Meer weten? Klik dan op onderstaand logo.

Nieuwe editie

Informatiebulletin

Het nieuwste Informatiebulletin is uit met o.a. een uitgebreide foto-reportage over de succesvolle Museumdag 2018. Ook deze keer weer heel lezenswaardig. Onze donateurs ontvangen deze gratis.

16 juni 2018: Tweede editie van de 112GroningenDag

De tweede editie van de 112GroningenDag wordt gehouden op zaterdag 16 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur in MartiniPlaza Groningen. Het doel van de 112GroningenDag is de burger actief kennis te laten maken met hulpdiensten, over hun werk en taak bij een calamiteit en of hulpverlening. En belangrijker, de burger vooral te informeren over preventie en voorkomen van calamiteiten. En natuurlijk is het gewoon een hele plezierige, interessante dag voor jong en oud.

Het Nationaal Bus Museum zal op deze dag ook hier aanwezig zijn.

Boek Van Omnibus tot Q-link verschenen

In het Nationaal Bus Museum werd vorig jaar het door Beno Hofman geschreven boek “Van Omnibus tot Q-link” gepresenteerd. Dit boek beschrijft de geschiedenis van het busvervoer in Groningen en Drenthe.

Het formaat van het boek is 23 x 28 cm.

Uitvoering: geheel full-colour, rijk geïllustreerd, genaaid gebonden (hard kaft).

Omvang: 112 pagina’s.

Het boek is ook verkrijgbaar in het Nationaal Bus Museum voor  de prijs van € 19,50.

De GADO 6578 naar Hoogezand

In 1962 schafte de GADO vier DAF/Hainje bussen aan. De 6578 is één van deze vier. Op 8 juni 1978 is deze bus door de GADO afgevoerd.

Via de MUSA is de bus, met als eigenaren de gebr. Van der Spek, bij het NOV te Ouwsterhaule teruggekomen.

Omdat in Ouwsterhaule geen ruimte meer was, is door de gebr. Van der Spek aan het NBM gevraagd of zij de bus onderdak konden verlenen.

Hierop is positief gereageerd en werd de 6578 per dieplader overgebracht naar Hoogezand.

Het plan bestaat om de bus over 2 à 3 jaar te gaan renoveren en hem weer op de weg te brengen. De bus zal wel Hoogezand als thuishaven blijven houden.

Foto's R.v.d.Spek

Nationaal Bus Museum