Nationaal Bus Museum op

Onlangs zijn er in het museum opnamen gemaakt ten behoeve van de website van Museum TV. MuseumTV is een videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt.

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum en samenwerkende musea in Nederland. De missie van Stichting Ons Museum is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

Onze vrijwilliger Klaas Hollander vertelt hier aan de hand van bussen uit de collectie op boeiende wijze over de geschiedenis van de autobus in Nederland.

NIEUW!

HALTE 13

Informatiebulletin 154

Het donateurs- en informatieblad heeft een nieuwe naam: Halte 13.

We vonden al lang dat het bulletin een èchte naam moest krijgen. De 13 verwijst naar het huidige adres.

Behalve de naam zijn er nog andere wijzigingen aangebracht.

De inhoud: Deze keer o.a. een achtergrond verhaal over de nieuwste aanwinst van het Nationaal Bus Museum, de Van Gerwen 13 (..).

Dit en nog meer in het Informatiebulletin 154. Ook benieuwd naar de verhalen?

Wel eerst even donateur worden voor 25 euro. Als donateur krijgt u - naast gratis toegang tot het museum - ook 4 maal per jaar Halte 13 thuisgestuurd.

Velen gingen u al voor.

Meld u zich HIER aan als donateur.

Nieuwe aanwinst voor het Nationaal Bus Museum

Een bijzonder transport arriveerde op 6 juli j.l. bij de Produktieweg nr. 13: een dieplader met daarop de Van Gerwen 13.

Deze bus kreeg het museum van het DAF-museum in Eindhoven in bruikleen, waarmee het museum zeer verguld is.

Bus 13 werd door de familie van Gerwen in 2018 geschonken aan het DAF-museum. De heer A. van Gerwen begon in 1934 een touringcarbedrijf in Veldhoven bij Eindhoven. In 1947 doet hij zijn bedrijf over aan zijn beide zonen, die beiden afzonderlijk verder gaan. Zoon Harrie schaft in 1957 een nieuwe touringcar aan: de H. van Gerwen 13.

Het hele verhaal over de familie van Gerwen en bus 13 leest u in Halte 13 (zie hierboven).

²²

Nationaal Bus Museum